Events

Loading

Unieke postzegels brengen hommage aan de Belgische Luchtmacht in actie tijdens humanitaire opdrachten

bpost, in samenwerking met de Belgische Luchtmacht en het Mirage Team BD 09 een uniek postzegelvel voor als hommage aan de inzet van Belgische militaire vliegtuigen tijdens humanitaire opdrachten en hulp aan de natie. Het is ook een eerbetoon aan alle bemanningsleden en grondpersoneel van onze Luchtmacht die zich, in vaak moeilijke omstandigheden, inzetten om levensreddende noodhulp te bieden.

Elk vel is samengesteld uit vijf afzonderlijke postzegels die op hun beurt een afbeelding dragen van een legendarisch vliegtuig of helikopter van de Belgische Luchtmacht dat een sleutelrol vervulde bij humanitaire opdrachten.

Eén van de postzegels is gewijd aan de C-130. Ter herinnering, exact één jaar geleden vlogen C-130’s van onze Luchtmacht in het kader van de Operatie Red Kite heen en weer tussen Pakistan en de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Deze luchtbrugoperatie om landgenoten en inwoners van bevriende landen te evacueren is een humanitaire operatie van onze Luchtmacht die nog vers in het geheugen ligt. 

Op 30 augustus zal voor de gelegenheid de SummerEXPO van de Luchtmacht nog een laatste keer openen. De Sea King helikopter zal dan een tijdelijk postkantoor huisvesten. Bezoekers kunnen de postzegelvellen ter plaatse aankopen en laten voorzien van een unieke dagstempel.