Veelgestelde vragen

Loading

Parkeren

Voor alle bezoekers is er gratis parkeergelegenheid op onze hoofdparkeerplaats. Volg tijdens grote evenementen de borden naar onze overloopparking in de 15e Wing. Er is geen overnachtingsparking. Dakota vzw is niet verantwoordelijk voor verloren, beschadigde of gestolen voorwerpen in uw voertuig of in de faciliteit.

Doorloop

Houd rekening met 2 uur voor een volledige doorloop. Dezelfde dag opnieuw binnenkomen is toegestaan.

Speciale behoeften

Alle ruimtes van het museum zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

Begeleiding bij handicap

We hebben een toelatingsbeleid ontwikkeld voor personen met een handicap waarmee bezoekers die een begeleider gebruiken die persoon mee kunnen nemen terwijl ze toegang hebben tot onze tentoonstellingen, programma’s en diensten, en hun begeleider krijgt gratis toegang.

Toiletten

Toiletten bevinden zich naast de cadeauwinkel en tegenover ons café en zijn allemaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Guur weer

Het museum is volledig beschermd tegen weersinvloeden en wordt tijdens de wintermaanden verwarmd. Ons café, de cadeauwinkel en de administratieafdeling zijn allemaal volledig voorzien van airconditioning.

Eten en drinken

Eten of drinken van buitenaf is niet toegestaan ​​in het museum. Ons Café is dagelijks geopend.

Alcoholische dranken

Het Museumcafé heeft een volledige vergunning. U moet 18 jaar of ouder zijn om alcoholische dranken te nuttigen op het terrein van het Museum. Het is niet toegestaan ​​om alcoholische dranken mee te nemen in het museum.

Camera’s/fotografie

Camera’s, opnameapparatuur en/of fotoapparatuur zijn toegestaan ​​voor persoonlijk gebruik. Commerciële fotografie is toegestaan ​​– neem contact met ons op voor meer informatie. Door het Museum te betreden, verlenen de gasten Dakota vzw het recht om hem/haar te filmen, te filmen en op te nemen of te fotograferen op het terrein van het Museum, om welke reden dan ook, zonder betaling of tegenprestatie.

Niet roken

Het museum is een rookvrije omgeving. Het is gasten verboden overal in het museum te roken, behalve in de daarvoor bestemde ruimtes, die duidelijk zijn gemarkeerd en zich buiten bij de hoofdingang of bij de zijdeuren bevinden.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan ​​in het Museum met uitzondering van hulpdieren.

Op dezelfde dag opnieuw binnenkomen

Gasten die het museum verlaten en van plan zijn dezelfde dag terug te keren, moeten het polsbandje/stempel van die dag zichtbaar hebben. Wanneer gasten terugkeren naar het Museum, moeten ze opnieuw binnenkomen bij de Admissions-balie.

Verloren of gestolen voorwerpen

Het museum is niet verantwoordelijk voor verloren, gestolen of kapotte voorwerpen. Beveilig alle voorwerpen op uw persoon of in uw afgesloten voertuig. Mocht u tijdens uw bezoek een voorwerp kwijtraken, neem dan contact op met de Opnamebalie en wij zullen er alles aan doen om uw voorwerp zo snel mogelijk terug te vinden.

Veiligheidsvoorschriften

Onze vliegtuigen zijn statische displays. We vragen u om bij het bekijken van alle vliegtuigen geen bewegende delen of potentieel gevaarlijke delen van het vliegtuig aan te raken. Dit is zowel voor uw veiligheid als voor de veiligheid van onze vrijwilligers die deze vliegtuigen routinematig onderhouden. We vragen u ook extra voorzichtig te zijn om de veiligheid van uw kinderen rond het vliegtuig en de displays te waarborgen.

Cockpit bekijken

Verschillende van onze vliegtuigen hebben uitkijkposten om bezoekers in de cockpits te laten kijken. Deze stands zijn erg steil en zijn naar eigen inzicht te gebruiken. Je kunt zelfs in de cockpit van onze C-47 klimmen als vrijwilligers dienst hebben en kunnen assisteren.

Gedrag

Van alle gasten wordt verwacht dat ze zich op een gepaste gezinsvriendelijke manier gedragen. Onhandelbaar, storend of aanstootgevend gedrag wordt niet getolereerd. In overeenstemming met onze gezinsvriendelijke sfeer en om gezondheids- en veiligheidsredenen, vereist het museum dat schoenen, overhemden en korte broeken te allen tijde worden gedragen tijdens een bezoek aan de faciliteit. Illegale drugs/middelen, vuurwapens, messen of wapens van welke aard dan ook zijn niet toegestaan ​​op het terrein. Overtreders van enig museumbeleid kunnen zonder restitutie uit het museum worden verwijderd.

Waar te verblijven

Als u overweegt om in de buurt van het museum te overnachten, zijn er tal van hotels en motels in de buurt die aan uw behoeften voldoen. Steenokkerzeel ligt op 20 minuten afstand rijden en biedt een verscheidenheid aan hotel- en motelaccommodatie. Bezoek de site van Steenokkerzeel of een volledig overzicht.

Lidmaatschap

Museumlidmaatschap

Doe mee en help het Museum door een jaarlidmaatschap aan te schaffen. Lidmaatschap geeft u en uw echtgenoot gratis toegang tot het 15th Wing Warplane Heritage Museum voor een heel jaar. Je kunt ook je lidmaatschap upgraden om te genieten van een vlucht in een van onze vintage vliegtuigen! Lidmaatschappen zijn ook geweldige cadeaus voor de luchtvaartenthousiasteling.

Basis lidmaatschap voordelen

• gratis toegang tot het Museum

• echtgenoot is ook lid

• “Dakota News”, ons kwartaalmagazine

• stemmen op de jaarlijkse algemene vergadering

Lidmaatschapscategorieën

VOLWASSEN: 15 EUR

Inclusief alle basislidmaatschapsvoordelen.

Prijs: EUR 15

Termijn: een jaar

Vluchtsimulatoren