NL FR
    VZW DAKOTA, Documentatiecentrum van de 15 WING    

Bezoeken

Bijkomende informatie betreffende bezoeken aan de vzw Dakota al of niet in combinatie met een bezoek aan de 15 Wing.

Wegens verhoogde veiligheidsmaatregelen zijn bezoeken aan de zw Dakota slecht mogelijk op afspraak.

 

Bezoek uitsluitend aan de vzw Dakota

Indien u enkel toegang wenst tot de administratieve zone (Groenveld) en tot ons Centrum, kunnen wij u gratis ontvangen elke maandag of donderdagnamiddag vanaf 14.00 U tot18.00 U, behalve op officiële verlof/feestdagen en sluitingsdagen (vermeld op deze website onder Agenda).

 

Op andere weekdagen kunnen er voor groepsbezoeken (minimum 20 personen) eventueel afwijkende afspraken gemaakt worden. In dat geval moeten we soms de verplaatsingskosten van onze vrijwilligers aanrekenen.

 

U wordt met uw groep ontvangen in onze gezellige ontmoetingsruimte waar u ter kennismaking een korte presentatie krijgt over onze vzw en haar werking. Daarna volgt een geleid bezoek aan ons museum.  Op het einde van uw bezoek krijgt u de kans om te proeven van onze speciale Dakota bieren of om een andere consumptie te gebruiken, terwijl u rustig kan kijken naar enkele oude filmpjes.

 

Voor groepsbezoeken aan ons centrum volstaat een tijdige aanvraag met vermelding van aantal deelnemers, individueel vervoer of bus, voorgestelde datum/uur, duur van bezoek, andere specifieke vragen, enz... bij voorkeur via email  naar secretariaat@dakota15wing.be.
OPGELET: voor individuele bezoekers of onaangekondigde bezoeken zijn geen geleide rondleidingen voorzien.

 

 

 

Bezoek aan 15 Wing, al of niet in combinatie met een bezoek aan de vzw Dakota

Indien u echter ook een bezoek wenst te brengen aan de eenheid en de vliegtuigen van de 15e Wing, en dus aan de operationele zone zijn er andere regels van toepassing.

 

Dergelijke bezoeken worden in principe eveneens bij voorkeur georganiseerd op maandag of donderdag in samenwerking met de PR dienst van de 15 Wing.

 

De rondleiding begint normaal omstreeks 09.00 in de Militaire Luchthaven en neemt een viertal uur in beslag. Tijdens het bezoek krijgt u o.a. een presentatie over de militaire luchthaven, de operaties en zendingen van de 15 Wing. Tevens hebt u de gelegenheid een onderhoudsloods te bekijken waar gewerkt wordt aan een C130H. Verder is een bezoek aan de vliegtuigen voorzien.    

 

Het bezoek kan eventueel gecombineerd worden met een middagmaal (tegen betaling)) in de Mess. Na afloop van de maaltijd wordt u dan naar vzw Dakota gebracht voor het bovenvermelde bezoek.
OPGELET: In juli en augustus worden in principe geen bezoeken georganiseerd door de 15 Wing.

 

Voor deze gecombineerde bezoeken dient u een aanvraag te richten aan:

 

Public Relations (t.a.v. Pieter De Win) - 15 Wing Luchttransport  –  Kwartier Groenveld Haachtsesteenweg 138

1820 Steenokkerzeel

 

Tel:02/75 14 250

pieter.dewin@mil.be cc  15w-sp.pr@mil.be

 

 

Naar boven