NL FR
    VZW DAKOTA, Documentatiecentrum van de 15 WING    

15 Wing in actie

Remembrance Day

Bij de hulde van de Vlieggroep aan de bemanning van de CH-06, omgekomen te Eindhoven in juli 1996, werden bloemen neergelegd door de korpsoverste kolonel P. Mollet, de burgemeester van Steenokkerzeel mijnheer K. Ryon en de heer Gielen, vader van de omgekomen boordcommandant G. Gielen.
Na de mis in de kapel, werden een bloemenhulde gehouden aan het Frickx monument in Groenveld. In zijn toespraak herinnerde kolonel P. Mollet speciaal aan de C-119 die vijftig jaar geleden in West-Duitsland werd geraakt door een mortier boven een Engels schietveld. Bij de ramp kwamen 38 militairen om. Marc Crabs, een overlevende van die ramp legde bloemen neer bij de speciale gedenkplaat. Bij het monument en de zeven  gedenkplaten werden o.a. bloemen neergelegd door korpsoverste kolonel P. Mollet, de heer K. Ryon, de heer Gielen, de heren R. Geirnaert en G. Desmet voor de Old Timers en  J. Ackermans voor het Dakota Documentatiecentrum.

Na deze indrukwekkende hulde begaven de vele aanwezigen zich naar de  ontmoetingsruimte in het Dakotacentrum voor de receptie aangeboden door Old Timers en de 15 Wing.

 

Terug