NL FR
    VZW DAKOTA, Documentatiecentrum van de 15 WING    

15 Wing in actie

Ons vorstenpaar

Naar Stockholm en Oslo
Dinsdag 29 en woensdag 30 april brengt een Embraer CE-03 (boordcommandant M. Campers) ons vorstenpaar naar Stockholm en Oslo voor hun eerste officieel bezoek aan de vorstenparen van Zweden en Noorwegen.

Naar het CERN in Genève
Op woensdag 21 mei brengt de Embraer CE-03 (boordcommandant J. Vandenbosch) koning Filip naar Genève voor een bezoek aan het CERN. Hij is vergezeld van 38 personen waaronder F. Englert, die in 2013 de Nobelprijs voor Fysica won. De Belgische Nobelprijswinnaar leidde de koning rond in de 25-kilometerlange deeltjesversneller 100 meter onder de grond. (Zie ook Dakota News nrs 60 en 61.)

Naar Warschau
Ons koningspaar vliegt op dinsdag 3 juni met de Embraer CE-03 (boordcommandant F. Passagez) naar Warschau waar zij samen met president Obama als eregasten zijn uitgenodigd om op de viering van 25 jaar democratie. Op 4 juni 1989 werden in Polen de eerste vrije verkiezingen gehouden, wat een kettingreactie teweeg bracht die het communisme in het Sovjet-blok ten val bracht.

Naar Normandië
Op vrijdag 6 juni brengt een Embraer CE-03 (boordcommandant P. Mollet) ons vorstenpaar naar Caen. Samen met 20 staatshoofden en regeringsleiders en 2.000 oud-strijders wonen zij op Sword Beach (Ouisterham) de herdenkingsplechtigheid bij van D-day, 70 jaar geleden op 6 juni 1944.

Terug