NL FR
    VZW DAKOTA, Documentatiecentrum van de 15 WING    

15 Wing in actie

Wereldbeker voetbal: A321 tweemaal naar BraziliŽ


Op woensdag 18 juni vertrekken twee “slip crews” met de Portugese maatschappij TAP naar Kaapverdië: de bemanning van commandant T. De Wulf voor de A321 en de bemanning van commandant J. Put voor de Falcon-900.
Als de A321(boordcommandant J. De Beir ) en de Falcon-900 (boordcommandant kolonel B. Masuy) op vrijdag 20 juni op Kaapverdië landen zetten de twee “slip crews” de vluchten verder tot Rio de Janeiro met tussenlanding in Salvador. Aan boord zijn naast het vorstenpaar nog 38 passagiers waaronder de ministers D. Reynders en P. De Crem.
Nadat België moeizaam met 1-0 van Rusland won, en daardoor verzekerd was van deelname aan de 8ste finales, vertrekt het koninklijk gezelschap op maandag 23 juni terug naar Kaapverdië waar de twee “slip crews” de twee vliegtuigen overnemen voor de vlucht naar België. Rond 3u in de morgen van dinsdag 24 juni zet boordcommandant J. Debeir de A321 veilig op de grond in Melsbroek.

   

Nadat de Rode Duivels in de 8ste finales met 2-1 wonnen tegen de Verenigde Staten spelen zij op 5 juli de kwartfinale tegen Argentinië in Brasilia. Nu zal premier E. Di Rupo ons land vertegenwoordigen en opnieuw zijn de ministers D. Reynders en P. De Crem van de partij. Op 4 juni vliegt de A321 (boordcommandant T. Flamant) opnieuw naar Brazilië met een dubbele bemanning, drie ministers en hun gevolg van 42 personen. Na de 1-0 nederlaag brengt de A321 op 6 juli het gezelschap, met daarbij een aantal gestrande journalisten en supporters terug naar Melsbroek.
Terug